• +4 0727 302 508
  • Sun-Fri, 9:30-20:30

Cum se calculează prețul unui transport marfă?

Cum se calculează prețul unui transport marfă?

Ai nevoie de un transport de marfă intern sau internațional și nu știi cam cât te-ar costa? Majoritatea persoanelor care se află pentru prima dată într-o astfel de situație se confruntă cu această problemă. Întotdeauna este bine să îți faci calculele înainte de a stabili o întâlnire cu un reprezentant al unei firme de transport marfă pentru a ști exact la ce să te aștepți. Am pregătit pentru tine o listă de factori care ar putea să influențeze prețul unui transport de marfă intern sau internațional:

  1. Tipul transportului

Primul lucru care va da dimensiunea prețului este chiar tipul transportului. Îți dorești un transport de marfă simplu, un transport frigorific sau un transport în grupaj? Unele opțiuni determină anumite costuri suplimentare care pot ridica prețul transportului sau din contră, te pot ajuta să economisești niște bani, cum ar fi cazul transportului în grupaj. În momentul în care nu ai o cantitate de marfă suficient pe mare pentru a încărca un camion, poți opta pentru un transport în grupaj. Astfel, poți transporta doar câțiva paleți sau cutii de marfă, fără să fii nevoit să plătești prețul unui transport întreg cu un camion sau o dubă.

  1. Tipul autoutilitarei

Un alt factor important care influențează prețul unui transport de marfă intern sau internațional este chiar tipul autoutilitarei. În funcție de volumul de marfă pe care vrei să îl transporți, poți opta pentru o autoutilitară mai mică, cum ar fi o dubă, sau una mai mare, cum ar fi un camion. Cu siguranță prețul unui transport de marfă intern sau internațional este mult mai mare decât prețul unui transport de marfă cu o dubă.

  1. Tipul mărfii

În anumite cazuri, tipul mărfii poate să influențeze prețul transportului. Spre exemplu, marfa paletată este mult mai ușor de transportat în siguranță decât obiectele fragile, obiectele voluminoase sau echipamentele electronice care trebuie transportate cu grijă. În acest sens, în anumite cazuri, firmele pot percepe prețuri diferite pentru transportul mărfii, în funcție de tipul acesteia.

  1. Servicii suplimentare și alte detalii

În anumite cazuri, s-ar putea să ai nevoie și de servicii de cărat, nu doar de transportat marfă, situație în care va trebui să plătești suplimentar. Ai grijă să specifici acest lucru reprezentantului firmei de transport mărfuri pentru a ști din timp că ai nevoie și de o echipă care să te ajute la căratul mărfii.

Un alt factor care influențează prețul unui transport este urgența acestuia. Mai exact, ai nevoie de transportul de marfă astăzi sau el poate fi stabilit într-o zi ulterioară? Un alt exemplu este cazul în care ai nevoie de transportul de marfă în următoarele 2-3 ore, situație în care prețul s-ar putea mări considerabil.

  1. Distanța parcursă

Ultimul factor și totodată unul dintre cei mai importanți, este distanța. În anumite situații, prețul unui transport de marfă între două destinații este fix, în timp ce în alte situații el este calculat în funcție de kilometri. Evident, cu cât distanța va fi mai mare, cu atât vei plăti mai mult.

Recomandarea noastră pentru transportul intern și internațional de marfă este întotdeauna Transibo, o companie cu o experiență mare, cu vehicule omologate și șoferi cu experiență care se asigură că marfa ta va fi transportată în siguranță. Mai mult decât atât, cei de la Transibo îți oferă și anumite beneficii dacă alegi să colaborezi pe termen lung cu ei. Contactează-i și stabiliți împreună următorul transport de marfă!

Lasă un răspuns

WhatsApp chat