• +4 0727 302 508
  • Sun-Fri, 9:30-20:30

Cum îți alegi transportatorul de marfă?

Cum îți alegi transportatorul de marfă?

Indiferent dacă vorbim de expediții rutiere interne sau internaționale, atunci când trebuie să transportăm o anumită cantitate de marfă dintr-un punct în altul avem nevoie de o firmă de transport marfă. Dacă vrei însă să te bucuri de o colaborare de succes cu o firmă transportatoare de marfă, ar fi bine să o alegi cu mare atenție. Iată care sunt criteriile pe care ar trebuie să le iei în considerare atunci când îți alegi firma transportatoare de marfă:

  1. Ce vrei să transporți?

Prima întrebare la care ar trebui să ai un răspuns clar înainte de a alege firma care se va ocupa de transportul mărfurilor este: ce vrei să transporți? Dacă ai o cantitate mare de marfă, atunci ar fi bine să optezi pentru o firmă de transport marfă care să îți asigure un vehicul omologat care să îți transporte marfa la destinație. Dacă în schimb ai o cantitate mică de marfă, ar fi bine să alegi o firmă care se ocupă de grupaje marfă, iar în acest fel vei economisi și tu sume importante de bani.

  1. Unde vrei să transporți marfa?

Un alt lucru în funcție de care ar trebui să îți alegi firma de transport marfă este tipul transportului. Mai exact, ai nevoie ca marfa să fie transportată în interiorul țării sau la nivel internațional? Mai mult decât atât, caută transportatori care să fie familiarizați cu ruta pe care tu o dorești. Spre exemplu, dacă vrei o relație de colaborare pe termen lung pentru transporturi frecvente în Spania, alege acea firmă de transport marfă care face curse regulate în această țară, cum ar fi Transibo.

  1. Cât de repede răspunde firma la cerințele tale?

Dacă ai nevoie de servicii de transport marfă pe termen lung, ar fi bine să iei în considerare și promptitudinea firmei. S-ar putea să fie situații în care ai nevoie de un transport marfă urgent, chiar în aceeași zi și trebuie să fii sigur că firma aleasa va putea să te ajute. Caută firmele care prin asta se diferențiază de restul transportatorilor, prin operativitate și promptitudine!

  1. Cine se ocupă de formalitățile pentru transport?

Un transport de marfă presupune realizarea mai multor proceduri logistice cum ar fi obținerea actelor pentru trecerea graniței în cazul unui transport internațional sau asigurarea mărfurilor pe durata transportului. Ar fi bine să găsești o firmă care se poate ocupa de la A la Z de toate aceste formalități, singura ta grijă fiind plata transportului. Mai mult decât atât, alege o firmă care îți asigură suport pe tot parcursul expedițiilor rutiere, o firmă serioasă care îți poate răspunde la toate întrebările.

  1. Prețul unui transport

Ultimul, dar nu cel din urmă criteriu de alegere a unei firme de transport marfă este prețul unui transport. Deși pare destul de tentant să alegi firma exclusiv după costurile mici, ar fi bine să iei în considerare și celelalte criterii prezentate mai sus și să cauți acea firmă care îți oferă cea mai bună ofertă în ansamblul ei. Mai mult decât atât, ar fi bine să urmărești întotdeauna raportul calitate-preț pentru că acesta este cel mai semnificativ pentru situațiile în care trebuie să alegi o firmă de transport marfă. Degeaba alegi firma cea mai ieftină dacă serviciile sunt de o calitate îndoielnică. S-ar putea să ai mai mult de pierdut dacă optezi pentru această variantă și să te confrunți cu întârzierea mărfurilor la destinație, deteriorarea sau chiar pierderea mărfurilor pe drum.

Dacă vrei o firmă de transport marfă intern și internațional promptă, cu servicii de calitate și un preț accesibil, recomandarea noastră este Transibo, una dintre cele mai vechi firme de transport marfă din România!

Lasă un răspuns

WhatsApp chat